Veelgestelde Vragen Insulation

Heeft u vragen of uw nieuwe project? Of over het isolatiemateriaal wat wij gebruiken? Hieronder hebben wij de meest voorkomende vragen alvast beantwoord.

Vragen over Insulation

Hieronder de meest gestelde vragen over het isoleren van uw zonnepanelen.

Iso Coat is een geverfde of gespoten isolatie die microscopisch kleine cellulaire keramische microbolletjes bevat. Deze vacuüm-holle ballen zijn gemaakt van op hoge temperatuur gesmolten keramiek. Het wordt gebruikt voor residentiële en industriële isolatietoepassingen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Op basis van laboratoriumtesten en ervaring met geïnstalleerde projecten verwachten we een verbetering van 40% in de U-waarde (warmteverlies) prestaties van de installatie.

Hoe dikker de coating, hoe hoger de uiteindelijke prestatie, maar een natte coating van 2 mm (ongeveer 1,6 mm droog) op basis van 2 spuitapplicaties zou voldoende moeten zijn.

De keramische isolatiecoating kan eenvoudig worden geverfd of gespoten en heeft twee doelen: ze reflecteert de zon in de zomer en houdt het interieur koel, in de winter voorkomt ze warmteverlies via de muur en houdt het interieur warm. Het kan voor veel toepassingen worden gebruikt, waaronder:

 

  • Residentiële en industriële gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Buisisolatie
  • Industriële Eenheden, Magazijn en Fabrieksisolatie
  • Containers
  • en nog veel meer…

 

Iso Coat is geschikt voor binnen- en buitenisolatie

Iso Coat is een van de dunste isolatiemethoden die er zijn. Het is niet giftig en snel aan te brengen. Het kan binnen of buiten worden gebruikt. Het kan worden overgeschilderd of geverfd, afhankelijk van onze aanbevelingen voor geschikte producten, het is uiterst kosteneffectief en snel aan te brengen.

De coating kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht: beton, baksteen, isolatiemateriaal, metaal, glas enz. Het kan rechtstreeks op buitenmuren en daken worden aangebracht; op binnenmuren; of op gips en op cement of soortgelijke platen voor gebruik in SFS-constructies of externe bekledingssystemen.

De coating kan met een kwast of roller worden aangebracht, maar voor de beste toepassing gebruiken we geschikte spuitapparatuur die zorgt voor een gelijkmatige en consistente dikte van de coating. Onze aanbevolen installateurs hebben ervaring met de toepassingsmethode en kwaliteitscontroleprocedures om de prestaties te garanderen.

  • Rockwool is geen afgewerkt product en vereist dus een oppervlaktebehandeling na installatie, of dat nu een regenscherm is over een bekleding of een pleisterwerk. Het heeft ook het nadeel dat er platen met een grote dikte nodig zijn om de maximale prestaties te krijgen.

 

  • Sprayschuim is rommelig tijdens het aanbrengen; het gaat om schadelijke chemicaliën totdat het is uitgehard; het zal ontbranden bij ongeveer 370 graden C; het is alleen echt nuttig in dak- of vloertoepassingen; en het is niet geschikt als het langdurig aan water wordt blootgesteld.

 

  • Harde platen ofwel van een isolerend type of met een gelijmde rug van minerale wol, fenolschuim, geëxpandeerd polystyreen of PUR/PIR. De prestaties van deze geïsoleerde platen zijn vaak inferieur aan andere isolatiemethoden; gipsplaten met gekleefde isolatie zijn niet geschikt voor buitentoepassingen en het rugmateriaal kan materialen bevatten die slecht presteren bij brand; harde isolatieplaten zoals geëxpandeerd polystyreen moeten worden gepleisterd met een acryl- of silicaatpleister en presteren slechter dan andere oplossingen.

 

  • Kurk is een andere externe isolator die op de markt wordt gepromoot, maar de prestaties in vergelijking met Iso Coat zijn veel slechter.

Iso Coat is een uiterst betaalbare isolatie. Doorgaans zijn de kosten van Iso Coat per beoordeling van verbeterde prestaties beter dan die van andere soorten isolatie. Er zijn ook andere tastbare voordelen, zoals een snelle toepassing waardoor lagere kosten voor toegangsvereisten noodzakelijk zijn en minder overlast voor gebruikers bij retrofit-toepassingen.

De coating wordt momenteel getest door Warrington met de verwachting een A2-classificatie te behalen. Ook heeft Iso Coat een reeds bevestigde druppel- en rookprestatie van d1, s0.

Neem gewoon contact met ons op en één van onze vertegenwoordigers helpt u graag verder.